Ik wil zo graag moderniseren

Ik wil zo graag moderniseren

Kijk, de spijker op zijn kop. Het is een reactie van een ondernemer die beseft dat het nodig is om de bakens te verzetten. Het is een prachtige mail ik die krijg: Ik wil zo graag moderniseren en je mail komt echt op een mooie tijd binnen. Het is broodnodig. De manier waarop ik nu werk met een en ander is tijdrovend. Heb net een nieuwe website en mijn bedrijf bestaat 15 jaar. Ik ben pas 54.

Op routine

Als je al lang een eigen bedrijf hebt, doe je veel zaken vanzelfsprekend. Je hebt bewezen dat je kunt ondernemen. Dat is het punt niet. Net zoals in het gewone leven heb je een ritme en manier van werken gevonden die bij je past en waarbij je je prettig voelt. Meestal ga je dan ook mee met ontwikkelingen, ook al ben je geen voorloper. Het koffiezetapparaat is vervangen door iets ‘op maat’ en vaak is er een magnetron aangeschaft. Of je koopt een auto die zuiniger is. Zulke zaken. Je gaat met je tijd mee. Zo zijn we nu eenmaal. En dat moet je ook met ondernemen. Al is het soms best verleidelijk om gewoon de dingen te doen die je bevallen en je goed afgaan. Gewoon op routine je zaken doen.

Slimmer aanpakken

Heerlijk dat de ondernemer schrijft dat ze pas 54 jaar is. Daar spreekt energie uit! Je niet ‘oud’ voelen en kansen zien. Want ze schrijft ook dat ze een nieuwe site heeft. Haar werkzame leven zit er nog lang niet op immers. En dat wil ze ook niet. Stel dat ze met pensioen gaat, dan staan er toch nog 12 werkzame jaren op de kalender. En dan kun je echt niet doorgaan op de oude voet, zoals ze terecht schrijft. Moderniseren moet op zijn tijd. Zij beseft dit. En ziet ook dat haar ‘oude’ manier van werken niet handig is. Maar vooral weet ze ook dat er manieren zijn om het slimmer aan te pakken. Ze ziet de (ondernemers)wereld om haar heen verandert en beseft dat zij daar ook gebruik van kan maken. Ook klanten moderniseren immers. Maar hier heeft ze hulp bij nodig. En dan gaat het hart van Frisse Klik sneller kloppen. Ze is vast iemand die ik kan helpen met een praktische oplossing. Eén op maat en niet zo veel omvattend dat ze haar moed verliest en denkt dat alles opeens anders moet als ze ook haar energie gaat inzetten op online ondernemen. Ze gaat me bellen en dan bekijken we wat we gaan doen. Ik kijk er nu al naar uit!

Contact

Heb je ook een vraag over online ondernemen en wil je ook eerst een afspraak maken voordat je actie onderneemt? Bel of mail me gerust. Kijk ook eens naar de check op mijn website als je worstelt met online ondernemen.

Terug naar overzicht